Yepyeni
Bir Kariyer

Merak Ettikleriniz

Emlak Sektörüne Yeni Başlayanlar İçin Sık Sorulan Sorular
Emlak sektörüne adım atmak isteyenler için süreç bazen karmaşık görünebilir. Mesleki gerekliliklerden yasal düzenlemelere, pazarlama stratejilerinden müşteri yönetimine kadar birçok konuda merak edilen sorular bulunmaktadır.
Bu sayfada, emlak sektörüne yeni başlayanların en çok sorduğu soruları detaylı ve anlaşılır şekilde yanıtladık. Kendi emlak işletmenizi kurma, yetki belgesi alma, dijital pazarlama teknikleri ve daha birçok konuda ihtiyacınız olan bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Başarıya giden yolda bilinçli adımlar atmak için sıkça sorulan sorulara göz atın!

Şirket kurmalı mıyım?

Evet; Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi işletme adına düzenlendiği için şirket açmanız şart. Başlangıçta şahıs şirketi açmanız daha kolay ve daha az maliyetli olacaktır. Şirketinizi açarken faaliyet/meslek grubunuz sadece ve sadece ’21 Gayrimenkul Hizmetleri’ olabilir. Yasa gereği başka faaliyet kolları (inşaat, dekorasyon gibi) yer alamaz.

Meslek Odasına mı Ticaret Odasına mı kayıt olmalıyım?

Şahıs şirketleri için Esnaf/Meslek Odaları, limited ve anonim şirketler için Ticaret Odaları daha uygundur. Esnaf odalarına kayıt ücretleri ve aidatlar daha düşükken, Ticaret odaları biraz daha maliyetlidir. Ayrıca Esnaf odasına kayıtlıysanız, zaman zaman esnaflara yönelik özel kredilerden de faydalanabilirsiniz. İşinizde ileriye dönük büyüme planlarınız varsa Ticaret Odaları daha mantıklı olabilir.

100 saatlik Emlakçılık Eğitimi şart mıdır?

Evet; Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik gereği emlakçı olmak isteyen kişilerin minimum 100saatlik emlakçılık eğitimi alması gereklidir. Bu eğitimi yüz yüze sınıf ortamında alabileceğiniz gibi sanal sınıflar ve online platformlardan da edinebilirsiniz.

Bu işe başlarken sermaye gerekli mi?

Evet; her ne kadar “Sermayesiz yapabileceğiniz tek iş” diye pazarlansa da buna inanmayın. Şirket kurulumu, sertifika ve belge edinimi, zorunlu staj süresince ödemeniz gereken aidatlar dışında pek çok kalem karşınıza çıkacak. Örneğin; muhasebe, kartvizit, afiş, poster… Daha da önemlisi; ilk altı ay hiç işlem yapamayabilirsiniz, dolayısıyla yaşam maliyetlerinizi de hesaba katmanız gerekir.